Πως να καθαρίσω τον πολυέλαιο (tips)

Καθαρισμός πολυελαίων

Πως να καθαρίσω τον πολυέλαιο (tips)

Μάθε πώς θα καθαρίσεις σωστά κάθε είδους φωτιστικό ανάλογα από το υλικό του.

Παρ’ όλο που καθαρίζουμε συχνά τα φωτιστικά μας, αυτά συνεχίζουν να δείχνουν βρώμικα και θαμπά. Το μυστικό είναι να τα καθαρίζουμε με τον σωστό τρόπο, ανάλογα με το υλικό τους.

Πολυέλαιος:

Ο πολυέλαιος είναι από τα πιο όμορφα και εντυπωσιακά φωτιστικά, αλλά χρειάζεται ειδική περιποίηση για να συνεχίζει να εκπέμπει λάμψη.
Αρχικά τον ξεσκονίζουμε. Αν δεν έχει σκαλίσματα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια μαλακή βούρτσα ή το ειδικό βουρτσάκι της ηλεκτρικής σκούπας. Στη συνέχεια καθαρίζουμε τα κρύσταλλά του με ένα πανί, το οποίο έχουμε βουτήξει σε νερό με λίγο καθαρό οινόπνευμα και 2-3 σταγόνες αμμωνίας.
*Προσοχή, όταν καθαρίζουμε τα κρυσταλλάκια με το βρεγμένο πανί προσέχουμε να μην ακουμπάμε τα κλιψάκια διότι θα υπάρξει φθορά. 

Αμπαζούρ από χαρτόνι:

 Το ξεσκονίζουμε και αν έχει λεκέδες τους τρίβουμε με μια λευκή μαλακή γόμα.

Αμπαζούρ από οπαλίνα ή ύφασμα:

Ξεσκονίζουμε με το ειδικό βουρτσάκι της ηλεκτρικής σκούπας και σαπουνίζουμε με υγρό πιάτων ελαφρά το «καπέλο» μέσα σε μια λεκάνη, το ξεβγάζουμε και το σκουπίζουμε με ένα καθαρό πανί που δεν αφήνει χνούδι.

Αμπαζούρ από πλαστικό:

Το ξεσκονίζουμε και αν είναι λερωμένο, το τρίβουμε ελαφρά με ένα μαλακό σφουγγάρι που έχουμε βουτήξει σε σαπουνάδα. Σκουπίζουμε με μαλακό πανί.

social position