Πως Φτιάχνεται ένας Πολυέλαιος ; (vid)

Κατασκευή Μπρούτζινων Φωτιστικών

Κατασκευή Πολυελαίου. Πως φτιάχνουμε έναν πολυέλαιο

Πως Φτιάχνεται ένας Πολυέλαιος ; (vid)

Και δεν μιλάμε για έναν οποιοδήποτε πολυέλαιο ή φωτιστικό εισαγωγής, αλλά συγκεκριμένα για τα χειροποίητα μπρούτζινα φωτιστικά που φτιάχνουμε στη βιοτεχνία φωτιστικών Lampadari, στην Αθήνα. Εδώ και 47 χρόνια δημιουργούμε χειροποίητα φωτιστικά είδη από χυτό μπρούτζο και ασήμι δίνοντας μεγάλη έμφαση στην ποιότητα και στην λεπτομέρεια.

Ο μπρούτζος είναι το πιο ανθεκτικό υλικό όπου μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην κατασκευή φωτιστικών ή κοσμημάτων. Διαθέτει μεγάλη σκληρότητα και αντοχή στον χρόνο, ακόμα και στο νερό. Το φυσικό χρώμα του μπρούτζου μοιάζει με τον χρυσό, και οξειδώνεται είτε φυσικά είτε τεχνητά (πατίνα) με ενδιαφέροντα αισθητικά αποτελέσματα.

Με την διαδικασία της χύτευσης, αρχικά λιώνουμε τον μπρούτζο και σε υγρή μορφή τον περιχύνουμε σε ειδικά καλούπια από πυρίμαχη άμμο και περιμένουμε να κρυώσει και να επανέλθει σε στερεά μορφή. Έτσι δημιουργούμε όλα τα βασικά μπρούτζινα διακοσμητικά όπου αποτελούν τον πολυέλαιο.

Κατασκευή Πολυελαίου

Παρακολουθήστε στο βίντεο από το εργοστάσιο Lampadari μερικά αποσπάσματα απ’ την δουλειά που χρειάζεται για να φτιαχτεί ένας μεγάλος κλασσικός πολυέλαιος τραπεζαρίας.

Δημιουργία μπρούτζου σε χυτήτιο

Όλα τα αξεσουάρ του φωτιστικού είναι χυτά μπρούτζινα και κολλιούνται κομμάτι – κομμάτι με οξυγονοκόλληση σε συνδυασμό με ασήμι ώστε να μην αφήσουμε σημάδια.
Μετά από κάθε ασημοκόλληση ακολουθεί διαδικασία τριβής των εξαρτημάτων έτσι ώστε να μην υπάρχει καμία ατέλεια στο φωτιστικό.
Η απόχρωση του πολυελαίου στην τελική του μορφή, όπου είναι οξυντέ σκούρο με χρυσές λεπτομέρειες βγαίνει από φυσική οξείδωση του μπρούτζου σε συνδυασμό με την τριβή του σε ειδικές βούρτσες. Τέλος στολίζουμε με επιλεγμένα κρύσταλλα Βοημίας ή Swarovski ώστε να δώσουμε τη λάμψη που αρμόζει σε έναν κλασσικό πολυέλαιο.

Τα μπρούτζινα φωτιστικά Lampadari είναι 100% ελληνικά και χειροποίητα καθώς είναι κυριολεκτικά φτιαγμένα ”στο χέρι” κομμάτι – κομμάτι.
..Άλλωστε αυτό είναι που τα κάνει μοναδικά και να αντέχουν στο πέρασμα του χρόνου. 
Αγαπάμε την δουλειά μας και προσπαθούμε να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό στον καθένα σας ξεχωριστά. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε εδώ και 47 χρόνια.

Για περισσότερα χειροποίητα φωτιστικά της Classic Collection επισκεφθείτε το site μας:
https://lampadari.gr/